AROUND THE WEB

Έφτιαξε… τούβλο με το νέφος του Πεκίνου!

έφτιαξε-τούβλο-με-το-νέφος-του-πεκίνο-203247

Ένας καλλιτέχνης από το Πεκίνο επέλεξε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για το νέφος που έχει στην κυριολεξία «πνίξει» την πόλη τους τελευταίους μήνες, ένα φαινόμενο που ο ξένος τύπος εύστοχα χαρακτηρίζει ως «Airpocalypse».

Ο Nut Brother, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του 34χρονου που κατάγεται από την επαρχία Hubei, αφιέρωσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα, για ένα διάστημα 100 ημερών, «ρουφώντας» με μια ηλεκτρική σκούπα το τοξικό νέφος που έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα της κινεζικής πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια, πήρε τη σκόνη που είχε συγκεντρώσει και τη μετέφερε σε ένα εργοστάσιο πλινθοποιίας, ώστε οι τεχνίτες να φτιάξουν με αυτή ένα τούβλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, όταν το τούβλο ψηθεί και είναι έτοιμο (κάτι που θα γίνει σε μερικές μέρες) ο καλλιτέχνης σκοπεύει να το δώσει σε μία πραγματική οικοδομή, σε μία συμβολική πράξη που ο ίδιος παρομοιάζει με την «προσθήκη μιας σταγόνας νερού σε έναν αχανή ωκεανό».

perierga.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου