AROUND THE WEB

ΗΠΑ: Εφτιαξαν την σκηνή της γέννησης με τον Χριστό… ζόμπι

ηπα-εφτιαξαν-την-σκηνή-της-γέννησης-με-190659
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια εναλλακτική σκηνή γέννησης θέλησε να αναπαραστήσει ένα ζευγάρι από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυλή του σπιτιού τους, ωστόσο συναντούν πολλές αντιδράσεις καθώς σε αυτή το μωρό –Χριστός εικονίζεται σαν… ζόμπι.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Τζέισεν και η Αμάντα Ντίξον κατασκεύασαν το σκηνικό, που περιλαμβάνει μια παρωδία της σκηνής της γέννησης του Ιησού, στην οποία ο Χριστός εικονίζεται σαν δαίμονας και οι σοφοί σαν ζόμπι.

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο έχει διαμαρτυρηθεί και ζήτησε από το ζευγάρι να αφαιρέσουν το σκηνικό αυτό από την αυλή τους ενώ οι τοπικές θρησκευτικές ομάδες το έχουν κατακρίνει. Το ζευγάρι όμως, αναζητά δωρεές προκειμένου να το διατηρήσει.

Έτσι, δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook, στην οποία η συγκεκριμένη κατασκευή περιγράφεται ως «η πρώτη ζόμπι σκηνή της γέννησης», «ένα θαυμάσιο έργο τέχνης» ενώ λίγο πιο κάτω στην ίδια σελίδα, οι Ντίξον δηλώνουν πως «δεν είμαστε άθεοι».

Σύμφωνα με τους New York Times, το ζευγάρι κινδυνεύει με πρόστιμο 500 δολαρίων την ημέρα αν δεν αφαιρέσει την επίμαχη σκηνή.

Πηγή: BBC

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου