AROUND THE WEB

Όλη η ζωή μας σε… μινιατούρες

όλη-η-ζωή-μας-σε-μινιατούρες-109992

Η επίσκεψη στον λογαριασμό στο Instagram του Tatsuya Tanaka δείχνει ότι ο Ιάπωνας καλλιτέχνης εξακολουθεί να καταγράφει καθημερινά συμβάντα σε έναν ευφυώς σχεδιασμένο κόσμο σε μινιατούρα.

Την τελευταία δεκαετία, ο Tanaka οραματίζεται εκ νέου καθημερινά αντικείμενα, όπως ξύστρες μολυβιών, σφουγγάρια για μπάνιο και παντόφλες, ως μικροσκοπικά σκηνικά για τους χαρακτήρες του· για παράδειγμα, παγοδρόμους να κάνουν φιγούρες πάνω σε μια λευκή χειρουργική μάσκα.

Το «Miniature Calendar» συνεχίζεται καθημερινά, και τα έργα συχνά αντιστοιχούν σε τρέχουσες εκδηλώσεις όπως τα πρόσφατα σενάρια του Ιάπωνα καλλιτέχνη που αναφέρονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Το θέμα της καλλιτεχνικής δραστηριότητάς μου είναι το «mitate» …να αντικαθιστώ κάτι που είναι γύρω μας με κάτι παρόμοιο ή με κάτι που του μοιάζει. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιώ κάτι που όλοι γνωρίζουν ως μοτίβο για τη δουλειά μου» διευκρινίζει.

Στην ιαπωνική γλώσσα, «mitate» σημαίνει η αντίληψη ενός αντικειμένου με μη συνήθη τρόπο, να κοιτάς ένα αντικείμενο σαν να είναι κάτι άλλο για να ανανεώσεις το νόημά του και το πώς το βιώνεις. Το «mitate» είναι αναπόδραστο μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας και ακρογωνιαίος λίθος της τέχνης ikebana (διάταξης λουλουδιών σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου