ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αραμπιάτα με λουκάνικο και φέτα

αραμπιάτα-με-λουκάνικο-και-φέτα-945447

Συστατικά

400 γρ. φαρφάλες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

5 σκ. σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι

1 λουκάνικο, χωριάτικο

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

40 γρ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτες, τριμμένες

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο

100 γρ. φέτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

100 γρ. φέτα

1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τις φαρφάλες και τις βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις φαρφάλες, και κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε λεπτές φέτες την πιπεριά τσίλι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και το λουκάνικο, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις φαρφάλες, ανακατεύουμε, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά, και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, ψιλοκομμένο βασιλικό και πιπέρι.

akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου