ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο λεμονάτο με baby πατάτες και ελιές

κοτόπουλο-λεμονάτο-με-baby-πατάτες-και-ελ-918432

Συστατικά

1200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια

αλάτι

πιπέρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

750 γρ. πατάτες baby

3 σκ. σκόρδο

300 γρ. κρεμμύδια, κοκκάρια

50 γρ. λευκό κρασί

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. μέλι

1 κύβο κότας

2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

2 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο

300 γρ. νερό

½ λεμόνι

100 γρ. ελιές, σε ροδέλες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ ελαιόλαδο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.

Μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα σε δόσεις το κοτόπουλο στη χύτρα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στη χύτρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα.

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε στη χύτρα.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κύβο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και μόλις φτάσει στο πράσινο χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε για 12 λεπτά.

Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι της.

Προσθέτουμε τις ελιές και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου