ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

4 εύκολες συνταγές για φριτέζα αέρος

4-εύκολες-συνταγές-για-φριτέζα-αέρος-911836

1.Πατάτες τηγανητές

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικ, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, και σερβίρουμε με αυγό τηγανητό.

2.Σνίτσελ κοτόπουλου

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου (2 φιλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι.
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. τριμμένα δημητριακά καλαμποκιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • σαλάτα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα κοτόπουλου, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ τα δημητριακά.
  • Περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, τα αυγα και τα δημητριακά, και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα.

3.Κεφτεδάκια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 50 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και πλάθουμε πολύ καλά.
  • Φτιάχνουμε κεφτεδάκια των 20 γρ., και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

4.Κουνουπίδι πανέ

Υλικά

  • 500 γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • sweet chili sauce

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κουνουπίδι.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με sweet chili sauce.

Πηγή:https://akispetretzikis.com/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου