1.Πατάτες τηγανητές
Υλικά
- ½ κιλό πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικ, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε, και σερβίρουμε με αυγό τηγανητό.
2.Σνίτσελ κοτόπουλου
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου (2 φιλέτα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι.
- 2 αυγά
- 80 γρ. τριμμένα δημητριακά καλαμποκιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- σαλάτα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα κοτόπουλου, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ τα δημητριακά.
- Περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, τα αυγα και τα δημητριακά, και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σαλάτα.
3.Κεφτεδάκια
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 50 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και πλάθουμε πολύ καλά.
- Φτιάχνουμε κεφτεδάκια των 20 γρ., και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
- Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
4.Κουνουπίδι πανέ
Υλικά
- 500 γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- sweet chili sauce
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κουνουπίδι.
- Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με sweet chili sauce.
Πηγή:https://akispetretzikis.com/