ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ τριπλής σοκολάτας

κέικ-τριπλής-σοκολάτας-909676
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο, για τη φόρμα
40 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
150 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. νερό, καυτό
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
300 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά, μεσαία
1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα διαμέτρου 26 εκ.
Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κακάο και το καυτό νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα κομμάτια της λευκής και της γάλακτος κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα με τις κουβερτούρες στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε στην πάνω σχάρα για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε το κέικ με τις λιωμένες κουβερτούρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Πηγή:akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου