ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα γαρίδας

σούπα-γαρίδας-909289

Υλικά

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 700 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για την σούπα γαρίδας

Βάζουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για αργότερα.

Ξαναβάζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.

Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά.

Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε όλα τα υλικά του ζωμού στην κατσαρόλα.

Σουρώνουμε τον ζωμό γαρίδας σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε.

Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για 1 λεπτό.

Τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και έξτρα πιπέρι καγιέν.

Πηγή: argiro.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου