ΥΛΙΚΑ
Υλικα για τα κεφτεδάκια
300 γρ. χοιρινο κιμά
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό μέτριο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
70 γρ. παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τα ντοματίνια
30 ντοματίνια πολύχρωμα
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Για το κριθαρότο
300 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300-350 ml ζωμό λαχανικών
4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
50 ml κρασί λευκό
1 γεμάτη κ.σ. τυρί κρέμα
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ντοματίνια: Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Για το κριθαρότο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα που ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το φασκόμηλο, τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις βράσει το κριθαράκι και δέσει η σάλτσα προσθέτουμε λίγα από τα ντοματίνια, το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα ντοματίνια.
Πηγή:www.giorgostsoulis.com