ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κριθαρότο με κεφτεδάκια και ντοματίνια

κριθαρότο-με-κεφτεδάκια-και-ντοματίν-908905

ΥΛΙΚΑ

Υλικα για τα κεφτεδάκια

300 γρ. χοιρινο κιμά

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό μέτριο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

70 γρ. παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τα ντοματίνια

30 ντοματίνια πολύχρωμα

Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι

Για το κριθαρότο

300 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πελτέ

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

300-350 ml ζωμό λαχανικών

4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα

50 ml κρασί λευκό

1 γεμάτη κ.σ. τυρί κρέμα

Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ντοματίνια: Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Για το κριθαρότο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα που ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, το φασκόμηλο, τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις βράσει το κριθαράκι και δέσει η σάλτσα προσθέτουμε λίγα από τα ντοματίνια, το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τα υπόλοιπα ντοματίνια.

Πηγή:www.giorgostsoulis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου