ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπαγγέτι ναπολιτάνα με ψητά ντοματίνια

σπαγγέτι-ναπολιτάνα-με-ψητά-ντοματίν-908602

Για τη σάλτσα με τα ντοματίνια:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
Τρίβουμε τις ντομάτες στη μεγάλη μεριά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψητά ντοματίνια και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα ζυμαρικά:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, και τα σουρώνουμε.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον βασιλικό, και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και τριμμένη παρμεζάνα, και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Πηγή:akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου