ΕΞΟΔΟΣ

«Open House Volos pop-up event»

open-house-volos-pop-up-event-950076

Δωρεάν αρχιτεκτονικές περιηγήσεις σε βιομηχανικά κτήρια του Βόλου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Open House Athens, συνεργάζονται για πρώτη φορά στον Βόλο, για το «Open House Volos pop-up event» ταξιδεύοντας έξω από τα όρια της πρωτεύουσας στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης.

Ως παράλληλη δράση του Οpen House Athens 2023 και με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνονται περιηγήσεις σε βιομηχανικά κτήρια του Βόλου, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Οι περιηγήσεις περιλαμβάνουν τα κτήρια: Μηχανουργείο Παπαρήγα, Καπνοβιομηχανία Ματσάγγου και Καπναποθήκη Παπαστράτου (σήμερα στεγάζουν τα τμήματα Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, το Τμήμα Οικονομικών και την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας), Καπναποθήκη Σπίρερ (σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, τη Βιβλιοθήκη και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου), Υφαντουργείo Μουρτζούκου (σήμερα στεγάζει την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Σχολείο 2ης ευκαιρίας του Δήμου Βόλου), Μεταξουργείο Ετμεκτζόγλου (σήμερα στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου Βόλου), Καπναποθήκη Παπάντου (σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλης του Βόλου) και Ηλεκτρική Εταιρία (σήμερα αποτελεί την έδρα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου).

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν και πραγματοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών, οι οποίοι εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να φροντίζουν για την εύρυθμη διεξαγωγή της σε κάθε κτήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου