ΕΞΟΔΟΣ

Οι Marquis στο Schoolwave festival

οι-marquis-στο-schoolwave-festival-949111

Το βολιώτικο ροκ συγκρότημα επιλέχθηκε για να συμμετέχει μαζί με 21 ακόμη μουσικά σχήματα

Στο μεγαλύτερο μαθητικό και φοιτητικό φεστιβάλ της Ελλάδας, το Schoolwave 2023, συμμετέχει το βολιώτικο συγκρότημα Marquis ανάμεσα σε 21 συγκροτήματα.

To Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα, στις αρχές Ιουλίου. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σ’ ένα έργο που γράψανε οι ίδιοι κι όχι οι μεγάλοι για αυτούς.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέχθηκαν 21 για να παίξουν στο φετινό φεστιβάλ. Ανάμεσα τους και το βολιώτικο συγκρότημα ροκ μουσικής MARQUIS, που αποτελείται από τους: Νίκο Ξυφάρη (φωνή- κιθάρα), Γιώργο Γκόμα (κιθάρα), Βαγγέλη Κουκουσέλη (μπάσο), Χρήστο Κατσαούνη (ντραμς). Η επιλογή γίνεται μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία σε δύο φάσεις: αρχικά με την αποστολή demo ηχογραφήσεων και στη συνέχεια με live ακροάσεις.

Η επιτροπή που αποφάσισε φέτος την επιλογή των συγκροτημάτων αποτελούνταν από τους: Λάμπη Κουντουρόγιαννη (κιθαρίστας – τραγουδοποιός), Χρυσόστομο Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός), Pan Pan (μουσικός -comic artist), Γιάννη Δίσκος (μουσικός – ενορχηστρωτής), Χρήστο Ιωαννίδη (Schooligans).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου