ΕΞΟΔΟΣ

«Οι τεντζερέδες της Μαρίας»

οι-τεντζερέδες-της-μαρίας-925879

Το νέο της βιβλίο παρουσιάζει στον Βόλο η Μαρία Εκμεκτσίογλου

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίoγλου «Οι τεντζερέδες της Μαρίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο» θα παρουσιαστεί στον Βόλο σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις επτά το απόγευμα στην «Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου» (Ι.Καρτάλη – Πολυμέρη) με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικού Σχολείου Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Τοπικού Τμήματος Βόλου Ελληνικού Οδηγισμού.

Με τη συγγραφέα και δημιουργό πολιτισμικής γευσιγνωσίας Μαρία Εκμεκτσίογλου, που θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Σωτήρης Πολύζος.

Η αξία και σημασία της μαγειρικής στη ζωή μας από κοινωνιολογική προσέγγιση σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της γνώσης σε θέματα διατροφής με βάση την αγάπη της δημιουργίας συγκροτούν ένα ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας και δημιουργίας που η Μαρία Εκμεκτσίογλου αναδεικνύει με δύναμη και αποτελεσματικότητα. Γνωστή και αγαπητή από τις τηλεοπτικές της παρουσιάσεις, τα βιβλία της και την παρουσία της η Μαρία Εκμεκτσίογλου έχει αναδειχθεί ως πρέσβειρα του πολιτισμού και της ιστορίας των γεύσεων της Πόλης και του Ελληνισμού της Μ.Ασίας.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια. Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Okan γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ μαζί με τους γιους της εστιατορίων στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club Ελλάδας. Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της και στις δύο χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου