ΕΞΟΔΟΣ

Βωβός κινηματογράφος και μουσική επιτόπου

βωβός-κινηματογράφος-και-μουσική-επι-922657

Η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου στη δεύτερη μεγάλη συναυλία του χειμωνανθού

Στη δεύτερη μεγάλη συναυλία του χειμωνανθού σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 20:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα φιλοξενηθεί η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου.

Το 2022 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας «Nosferatu» και εξακολουθούν να προγραμματίζονται σχετικά αφιερώματα σε όλον τον κόσμο. Η ταινία του Φρήντριχ Μούρναου κατατάσσεται στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Είναι η πρώτη ταινία με ήρωα τον Δράκουλα και επίσης μία από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν σε φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο σε εξπρεσιονιστικά σκηνικά.

Οι παραστάσεις «Βωβός Κινηματογράφος και μουσική επιτόπου» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Σάκη Παπαδημητρίου στη Θεσσαλονίκη το 1990 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου θα βρίσκονται στο κέντρο της δράσης, σχεδόν μέσα στην εικόνα, συνοδεύοντας, σχολιάζοντας και υπογραμμίζοντας οτιδήποτε συμβαίνει επί της οθόνης. Η κύρια ερμηνευτική παρέμβαση αφορά το πρόσωπο του Νοσφεράτου. Οι μουσικοί προσεγγίζουν τον μύθο όχι τόσο με βάση τον τρόμο, αλλά κυρίως με τη θλίψη και τη μελαγχολία ενός ατελέσφορου έρωτα. Δεν αποτελεί απλώς μια μουσική επένδυση αλλά ένα παιχνίδι αυτοσχεδιασμού με τις εικόνες, την κίνηση και τον ρυθμό της ταινίας. Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει συνθέσεις και τραγούδια του Σάκη Παπαδημητρίου και της Γεωργίας Συλλαίου.

Η ταινία «Νοσφεράτου» έχει διάρκεια 80 λεπτά και ελληνικούς υποτίτλους. Τιμή εισόδου 5 ευρώ / Μειωμένο 3 ευρώ.

Αύριο, Κυριακή 12 Μαρτίου κατά τις ώρες 11:00-13:00 ο Σάκης Παπαδημητρίου θα κάνει εισήγηση με θέμα «Βωβός κινηματογράφος και μουσική επιτόπου- Παραστάσεις, απόψεις, χρήση του πιάνου» και θα επακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου