ΕΞΟΔΟΣ

Ταξίδι στην Τανζανία

ταξίδι-στην-τανζανία-909114

Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Παύλου Καρανίκου στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

Ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά εδώ, στον Βόλο και στη Λέσχη Αποστράτων Αεροπορίας (Τοπάλη 35, 1ος όροφος). Τον μήνα αυτό θα μας ταξιδέψει στην Αφρική. Θα μας φέρει στην Τανζανία στα ανατολικά της μαύρης ηπείρου και θα μας περιφέρει στις απέραντες σαβάνες στην καρδιά της άγριας ζωής του πλανήτη…

Η Τανζανία (Τανγκανίκα μέχρι το 1964), μια νέα βασικά χώρα, ανεξάρτητη από το 1961, θα κατοικηθεί από φυλές Μπαντού που θα έρθουν από δυτικά και θα εδραιωθούν στην περιοχή. Στο πέρασμα των αιώνων θα δημιουργηθεί η γλώσσα και οι φυλές Σουαχίλι. Την περιοχή που κατοικούν θα ονομάσουν τον 7-8 αιώνα ακτή Σουαχίλι, οι άραβες που θα έρθουν και θα αναπτύξουν εμπόριο με τις ασιατικές χώρες. Οι Ευρωπαίοι θα φτάσουν στην περιοχή στο τέλος του 15ου αιώνα, με πρώτους τους Πορτογάλους στον δρόμο τους για την Ινδία. Στον 18ο αιώνα θα γίνει κέντρο αρπαγής των ιθαγενών που θα πουληθούν στο σκλαβοπάζαρο της Ζανζιβάρης, η οποία θα περάσει στους Αραβες του Ομάν το 1840. Στο μοίρασμα της Αφρικής το 1884 η Τανγκανίκα τότε θα περάσει στους Γερμανούς και το 1920 στους Αγγλους, οι οποίοι τελικά θα δώσουν ανεξαρτησία το 1961 και η Τανγκανίκα θα ενωθεί με την Ζανζιβάρη, που έδιωξε τους άραβες, το 1964 για να αποτελέσουν μαζί την Τανζανία.

Στο ταξίδι αυτό, φθάνουμε στην περιοχή του όρους Κιλιμαντζάρο, του υψηλότερου της Αφρικής και περνώντας από τη Αρούσα θα κατευθυνθούμε στην βόρεια Τανζανία και θα κάνουμε σαφάρι στα πάρκα, ψάχνοντας να βρούμε και να θαυμάσουμε τα άγρια ζώα. Η περιήγησή μας με ειδικά τζιπ θα είναι στις σαβάνες του πάρκου Σερενγκέτι, στον κρατήρα του πάρκου Νγκορονγκόρο και στις ακτές της λίμνης Μανυάρα. Σκοπός μας είναι να δούμε κάθε είδος της άγριας πανίδας, επικεντρωμένο όμως στα μεγάλα 5 (λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ελέφαντες και ρινόκεροι) και στις καμηλοπαρδάλεις, τα τσιτά, τους ιπποπόταμους και τις αντιλόπες. Η θέαση αυτών θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.

Ενα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στην άγρια φύση, ένα ταξίδι θαυμασμού, ένα ταξίδι στο χώρο που σώθηκε από την ανθρώπινη παρέμβαση, ένα ταξίδι με χρώμα, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στη Λέσχη Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Τοπάλη 35, 1ος όροφος), την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και μέλος της Λέσχης αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου