ΕΞΟΔΟΣ

«Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, η γυναίκα και η θάλασσα»

ο-γιάννης-κωνσταντινίδης-η-γυναίκα-κ-878886

«Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, η γυναίκα και η θάλασσα» είναι το θέμα του ρεσιτάλ πιάνου, που θα φιλοξενηθεί στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 20:00.

Η Τόνια Μακατσιάνου θα ερμηνεύσει έργα του Μικρασιάτη συνθέτη, βασισμένα κυρίως στη νησιώτικη μουσική.

Τα έργα αυτά με τον τίτλο «She Said Sea» βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ Détours de Babel στη Γκρενόμπλ και υποστηρίχτηκαν από την La Générale Nord-Est, την Γαλλο-Ελληνική Ένωση Synergy και το CIMN, (Centre International des Musiques Nomades).
Η Τόνια Μακατσιάνου κατάγεται από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές με την καθοδήγηση της Μαίρης Μουρτζοπούλου στον Βόλο και σε ηλικία δεκαέξι ετών απόκτησε πτυχίο πιάνου.

Πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή της στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά την αποφοίτησή της έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νίκαια της Γαλλίας πάνω στην θεωρία και πρακτική του ζωντανού θεάματος.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire D’Argenteuil του Παρισιού από όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου.

Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδός λυρικού τραγουδιού στο Conservatoire De Mennecy ενώ συνεχίζει τις σπουδές της και παράλληλα εξειδικεύεται στο Αργεντίνικο τανγκό στο Conservatoire DE Gennevilliers υπό την διεύθυνση του Juanjo Mosalini.

Η Τόνια προσεγγίζει ένα ευρύ ρεπερτόριο, από το κλασικό έως το σύγχρονο, συμπεριλαμβανομένου του Αργεντίνικου τανγκό, και αναπτύσσει μία διακαλλιτεχνική γλώσσα, όπου η μουσική συχνά αναμειγνύεται με άλλες μορφές τέχνης, κυρίως με το χορό.

Έχει συμμετάσχει 2 φορές σε εκδηλώσεις της εφημερίδας Le Figaro η οποία είναι από τις σημαντικότερες στην Γαλλία.

Φέτος με το μουσικοχορευτικό της πρότζεκτ πανηγύρι, βραβεύτηκε από το δημόσιο πολιτιστικό ίδρυμα Ατελιέ Μεντισίς συμμετέχοντας σε μία προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας που έχει στόχο την εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού μέσω της τέχνης και την προώθηση του πολιτισμού σε απομονωμένες περιοχές.

Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα

6973793901: Απόστολος Κ. Αποστολάκης

6972085291: Κατερίνα Πορφυρογένη.

Στα ίδια τηλέφωνα να γίνεται και τυχόν ακύρωση κράτησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου