ΕΞΟΔΟΣ

Καραγκιόζης, the movie

καραγκιόζης-the-movie-855121

H πρώτη, ελληνικής παραγωγής, μεγάλου μήκους ταινία animation με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τις 8 Δεκεμβρίου, σε διανομή Spentzos Film.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός».

«Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» είναι ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών και επιλέχθηκε για να αποτελέσει τον βασικό σκελετό, πάνω στον οποίο χτίστηκε το σενάριο της ταινίας. Αποδεικνύονται έτσι η διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και η ιδιότητά του να ανανεώνεται συνεχώς μπαίνοντας σε καινούργιες φόρμες, να συντονίζεται με το πνεύμα της εποχής, να προκαλεί το ενδιαφέρον και να συγκινεί όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη, που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις, που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Διάρκεια ταινίας: 74 λεπτά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου