ΕΞΟΔΟΣ

Ωδή για τον Βόλο η μουσική που συνθέτουν οι Γάλλοι Μουσικοί

ωδή-για-τον-βόλο-η-μουσική-που-συνθέτου-854487

Στα πλαίσια του 2ου Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, ο Γάλλος συνθέτης Damien Aribert ετοίμασε μία μοναδική έκπληξη δημιουργώντας ένα μουσικό έργο αφιερωμένο στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου.

Το μουσικό έργο έχει τον εξαιρετικό τίτλο “Fly me to Volos” και αναμένεται να γίνει το μουσικό έργο της χρονιάς, και όχι μόνο, αφού ήδη γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους εκατοντάδες Partners ανά τον κόσμο και αποκτάει έναν οικουμενικό χαρακτήρα.

Είναι ένας Ύμνος για τον Βόλο, την πόλη που ίδρυσε την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας και ο συνθέτης ήδη διανέμει την παρτιτούρα δωρεάν στους Partners των 112 χωρών, έτσι ώστε το έργο να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο στις 18 Οκτωβρίου !

Οι στίχοι του ύμνου θα μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν. Στο τέλος του ποιήματος υπάρχει χώρος ώστε κάθε συνεργαζόμενη πόλη να βάλει το δικό της όνομα.

Επίσης, ο διάσημος Γάλλος συνθέτης Eric Penicaud ετοίμασε ένα νέο μουσικό έργο με τίτλο “The Gallop of Chiron Centaur” (“Ο καλπασμός του Χείρωνος Κένταυρου”), με το οποίο θα προκηρυχθεί η Αναβίωση των Αρχαίων Κιθαριστικών Αγώνων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Κιθάρας, με έδρα τον Βόλο και με την υποστήριξη 112 χωρών.

Είναι γεγονός ότι η πόλη του Βόλου οδεύει ολοταχώς προς τον 2ο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας και το Γραφείο Συντονισμού στο Βόλο ξεκίνησε παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης προς όλους τους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της επικράτειας, προκειμένου να ενημερωθούν και να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις με θέμα την Κιθάρα.

Στον Βόλο, η “Παγκόσμια Ημέρας Κιθάρας 2022” παραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO και του Φορέα Πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτός”, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), του Hellenic Spirit Organization, της International Art Academy, της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, και δεκάδων περιφερειακών και διεθνών Φορέων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας ιδρύθηκε και καθιερώθηκε το 2021, με έμπνευση και πρωτοβουλία του κιθαρίστα – συνθέτη – καθηγητή Γιώργου Φουντούλη με τη συμμετοχή 107 χωρών, 435 πόλεων, καθώς και δεκάδων διεθνών Φορέων υψηλού κύρους και μεγάλης εμβέλειας, με έδρα και Κέντρο Συντονισμού τον Βόλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας κοινοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και θα εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου (με ευέλικτη εορταστική περίοδο από 15 ως 22 Οκτωβρίου).

Το 2022, στη 2η μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας, συμμετέχουν επίσημα 112 Χώρες, 630 Πόλεις (μέχρι στιγμής) και προετοιμάζουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο.

Ιδιαίτερα η πόλη του Βόλου, ως έδρα και Κέντρο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να εμψυχώνει τον θεσμό και να καταγράφει την ιστορία του, για να υποδέχεται επίσημα πρόσωπα, επισκέπτες του καλλιτεχνικού χώρου και φιλότεχνους, και να επιδεικνύει και να προβάλλει τον πλούσιο πολιτισμό της.

Παράλληλα, το Γραφείο Συντονισμού, με πρωτοβουλία του Γιώργου Φουντούλη σχεδιάζει και υλοποιεί πολλαπλές δράσεις, όπως:

  1. World Guitar Schools στις περιοχές του πλανήτη που δεν έχουν μαθήματα κιθάρας
  2. Εικαστικοί καλλιτέχνες για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  3. Ιστορικό Μουσείο της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας στο Βόλο
  4. Ποίηση και Λογοτεχνία για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  5. Υγεία & Θεραπεία Χεριών & Δακτύλων
  6. Αφιερώματα σε μεγάλους Κιθαρίστες και Συνθέτες
  7. Υπέροχες Συνθέσεις και Ύμνοι για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  8. Ιστορικές Εκδόσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας
  9. Προσκλήσεις στο Κεντρικό Γραφείο Συντονισμού στον Βόλο, Ελλάδα
  10. Πρεσβεία Διασύνδεσης Χωρών και Πόλεων κα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου