ΕΞΟΔΟΣ

Ενας νέος θεσμός γεννιέται

ενας-νέος-θεσμός-γεννιέται-847851

Το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου θα είναι αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες

Το Θέατρο της Εμπειρίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου , το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Αιγίδα – Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού , παρουσιάζει για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απο 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου το Φεστιβάλ Βόλου 2016. Ένα φεστιβάλ με ξεχωριστή ταυτότητα που επιδιώκει να γίνει θεσμός σε διεθνή κλίμακα, αναδεικνύοντας την παράδοση και πολιτιστικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και να φέρει το Βόλο στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από εμβληματικές παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε, πληθώρα εργαστηριακών σεμιναρίων όπως υποκριτική, σκηνοθεσία ,χορός, θεατρικό κείμενο , διεύθυνση φωτισμού , νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP κ.α από καταξιωμένους επαγγελματίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά, θέατρο από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, ακαδημαϊκές παραστάσεις, παραστάσεις από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης του Βόλου, αναλόγια ,παραστάσεις χορού και κυρίως πάρα πολλές δράσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Τα μοτίβα γύρω από τα οποία θα κινηθεί το Φεστιβάλ φέτος είναι τρία, τόσο σε θεματολογικό όσο και αισθητικό προσανατολισμό. Ο “εν εξελίξει” χαρακτήρας του, η διαρκής αναγέννηση της φύσης με άμεση αναφορά στο εφήμερο του δημιουργού της, καθώς και οι αισθητικές αναζητήσεις των Εβαρίστο, Τζόρτζιο και Σαβίνιο ντε Κίρικο.

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου θα μεταμορφωθεί τις ημερομηνίες του Φεστιβάλ σε μία μεγάλη διαδραστική σκηνή, σε ένα κινηματογραφικό πλατώ όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει, να μάθει, να παρακολουθήσει, ακόμη και να γίνει ενεργό μέρος των δράσεων που θα διαδραματίζονται επαναπροσδιορίζοντας κάθε φορά την εξέλιξη τους. Τα γεωγραφικά πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί ο κύριος άξονας του Φεστιβάλ εκτείνονται από το Μουσείο Πόλης του Βόλου και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, χώροι οι οποίοι αποτελούν και τις βασικές “σκηνές” του Φεστιβάλ, μέχρι το επιβατικό λιμάνι του Βόλου και τα κτήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιοποιώντας όλους τους ενδιάμεσους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου