ΕΞΟΔΟΣ

Κουκλοθέατρο σήμερα στην Πορταριά

κουκλοθέατρο-σήμερα-στην-πορταριά-818541

Παράσταση κουκλοθέατρου με «Το Ασχημόπαπο» παρουσιάζει ο Σύλλογος «Ορμίνιο» Πορταριάς σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ στο όμορφο υπαίθριο θεατράκι «Αϊ Ταφίτικο», στην Πορταριά, στο πλαίσιο της προώθησης της τέχνης και του πολιτισμού. Μια παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζεται από το Εργαστήρι Κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Σύλλογος «Ορμίνιο», σε συνεργασία με την «Εθελοντική Ομάδα Προμηθέας» και την Kοινότητα Πορταριάς συνεχίζουν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους με μία διαφορετική πρόταση, μια παράσταση κούκλας από ένα παιδικό κουκλοθεατρικό εργαστήρι!

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά στο Ιδρυμα Νικολάου και Ελένη Πορφυρογένη, στην Αγριά. Συμμετέχουν σε αυτό παιδιά ηλικίας πέντε έως δεκαεπτά ετών με στόχο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Στο εργαστήρι λειτουργούν τρία τμήματα με μαθητές από την Αγριά και τα σχολεία της γύρω περιοχής. Τα παιδιά, με πολλή φαντασία και κέφι για δουλειά, μεταμορφώνουν ευτελή υλικά σε ευφάνταστες κατασκευές και δημιουργούν ένα μαγικό κόσμο από κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.

Το εργαστήρι έχει παρουσιάσει πέντε επιτυχημένες παραστάσεις κούκλας κι έχει εκθέσει μέρος της δουλειάς των παιδιών και των σκηνικών κατασκευών τους στον εκθεσιακό χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος, στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» στο Βόλο, στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Γατζέα και στο Εκθεσιακό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η παιδαγωγός και ιστορικός τέχνης, Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου