ΕΞΟΔΟΣ

Θεατρικός μονόλογος «Θραύσματα Ουρανού»

θεατρικός-μονόλογος-θραύσματα-ουρα-76863

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ προσκαλεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στον Βόλο τον βιωματικό θεατρικό μονόλογο «Θραύσματα Ουρανού».

“Τι ήμουν; Τραγουδοποιός, φοιτητής ιστορίας και οικονομίας, ξεναγός, χριστιανός, ένας τρελός! Ποτέ δεν ήμουν αυτός που πραγματικά ήθελα.”

Κάποιος από τους παράξενους και αταίριαστους του κόσμου έχει χαθεί, αλλά ζωντανεύει μέσα από το σώμα και την ψυχή της κόρης του. Σε μια αύρα αισθητικής καμπαρέ αφηγείται την αυτοεξορία του από τη ζωή, τη λογική, τη νηφαλιότητα…

Το κείμενο του παρόντος αποσπάσματος του έργου είναι μια δημιουργική σύνθεση επάνω στα γραπτά του Έριχ Μπέρνχαρτ από το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε τους τελευταίους εννιά μήνες της ζωής του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις 20:30μ.μ. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με τους θεατές επάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, με προαιρετική συμμετοχή.

Το έργο The Sky up Above παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2012 για 28 παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη και στη Νάουσα της Πάρου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΑ Πάρου. Αποσπάσματα του έργου έχουν παρουσιαστεί σε πολυχώρους, θεατρικές σκηνές, στούντιο παραστατικών τεχνών και φεστιβάλ, στην Αθήνα και την Αυστρία.

Κείμενο, ερμηνεία: Μυρτώ Μπέρνχαρτ
Σκηνοθεσία: Ryzard Nieoczym
Σκηνική επιμέλεια: Μπελίνα Καμπάνη
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιόλη Μιχαλοπούλου
Παραγωγή: ομάδα θεατρικής έρευνας Mad Dam σε συνεργασία με Lethal (Τορόντο) & Le Contre Courant (Κεμπέκ) Διάρκεια: 50’
Χορηγός παράστασης στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής: Δήμος Βόλου

Προπώληση εισιτηρίων:

1)Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» (Μεταμορφώσεως 23α & Σοφοκλέους), Δευτ.- Παρ. 9:00- 15:00, Δευτ. 17:00- 21:00, Τηλ: 24210-31993

2) «ΔΙΑΥΛΟΣ» (Τοπάλη 14), Δευτ.- Παρ. 10:00- 14:00, Τρ., Πεμ., Παρ. 18:00- 20:00, Τηλ: 24210-25363

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου