ΕΞΟΔΟΣ

Βραβευμένη ταινία

βραβευμένη-ταινία-768533

«Ο μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου θα παρουσιαστεί στο «Αχίλλειο»

Η βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο μανάβης» θα προβληθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Συνεχίζοντας την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, και τη φετινή χρονιά, όπως κάνει εδώ και μια επταετία με αξιοσημείωτη παρέμβαση στα δρώμενα της Μαγνησίας, προβάλει την πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία «Ο μανάβης».

Ο Σύλλογος έχει οργανώσει εκθέσεις Ζωγραφικής, Υφαντικής Τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων ενώ στην αρχή του τρέχοντος μήνα παρουσιάστηκε το τέταρτο βιβλίο του Γιάννη Ατζακά, με τίτλο «Φως της Φονιάς».

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι ο ένας από τους σκηνοθέτες που έφεραν τον ελληνικό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ κοντά στο κοινό, ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ‘90, με το «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου». Τώρα, με τη νέα του ταινία, χαράζει μια πρωτότυπη διαδρομή, ακολουθώντας την καρότσα ενός περιοδεύοντος μανάβη στα χωριά της Πίνδου, παρακολουθώντας τους κατοίκους που, καθώς ψωνίζουν τα ζαρζαβατικά τους, αποκαλύπτουν μικρά κομμάτια της ζωής τους, σε όλη την κλίμακα από το ξεκαρδιστικό στο σπαρακτικό, από το πολιτικό στο ερωτικό και το… κλιματολογικό!

Ο «Μανάβης» έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού. Ξεκίνησε, με τρόπο ασυνήθιστο και τόσο ταιριαστό, τις προβολές του από τα Τρίκαλα, στην περιοχή όπου γυρίστηκε άλλωστε. Συνέχισε με τη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της Χαλκίδας, όπου απέσπασε δύο βραβεία και τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στο Βόλο.

Στο Βόλο τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο θα προλογίσει η συμπολίτισσά μας, νέα σκηνοθέτης Αναστασία Κρατίδη, και στη συνέχεια θα συνομιλήσει μαζί του και με το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου