ΕΞΟΔΟΣ

Βραβευμένη ταινία στο «Αχίλλειο»

βραβευμένη-ταινία-στο-αχίλλειο-765737

Απόψε θα προβληθεί «Ο μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Η πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο μανάβης» θα προβληθεί σήμερα Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Ο Σύλλογος έχει οργανώσει εκθέσεις Ζωγραφικής, Υφαντικής Τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων, στην αρχή του τρέχοντος μήνα παρουσιάστηκε το τέταρτο βιβλίο του Γιάννη Ατζακά, με τίτλο «Φως της Φονιάς».

Επιπλέον συνεργάζεται και με άλλους φορείς, οργανώνοντας ομιλίες, συζητήσεις, προβολές και θεατρικές παραστάσεις. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται χωρίς να παρεκκλίνει από τον κύριο σκοπό του, που είναι να συγκεντρώνει όσους κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις Παιδοπόλεις, να ξαναζωντανεύει μνήμες και να δημιουργεί προοπτικές αλληλεγγύης μεταξύ των Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Σκοπός αυτών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι να προβάλει εξαιρετικές επιδόσεις στον καλλιτεχνικό, πνευματικό, αλλά και σε άλλους τομείς της τέχνης.

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι ο ένας από τους σκηνοθέτες που έφεραν τον ελληνικό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ κοντά στο κοινό, ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’90, με το «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου». Τώρα, με τη νέα του ταινία, χαράζει μια πρωτότυπη διαδρομή, ακολουθώντας την καρότσα ενός περιοδεύοντος μανάβη στα χωριά της Πίνδου, παρακολουθώντας τους κατοίκους που, καθώς ψωνίζουν τα ζαρζαβατικά τους, αποκαλύπτουν μικρά κομμάτια της ζωής τους, σε όλη την κλίμακα από το ξεκαρδιστικό στο σπαρακτικό, από το πολιτικό στο ερωτικό και το… κλιματολογικό!

Ο «Μανάβης» έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού. Ξεκίνησε, με τρόπο ασυνήθιστο και τόσο ταιριαστό, τις προβολές του από τα Τρίκαλα, στην περιοχή όπου γυρίστηκε άλλωστε. Συνέχισε με τη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της Χαλκίδας, όπου απέσπασε δύο βραβεία και τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στο Βόλο.

Στο Βόλο τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο θα προλογίσει η συμπολίτισσά μας, νέα σκηνοθέτης Αναστασία Κρατίδη, και στη συνέχεια θα συνομιλήσει μαζί του και με το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου