ΕΞΟΔΟΣ

Κινηματογραφικό ταξίδι

κινηματογραφικό-ταξίδι-68251

Η ταινία «Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ» θα προβληθεί σήμερα και αύριο στις 9.30 μ.μ. στο Αχίλλειον, στο πλαίσιο του κύκλου «Σινέ Μεσόγειος». Η ταινία, συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τζον Μάντεν, σενάριο Ολ Πάρκερ (από το βιβλίο της Ντέμπρα Μόγκα) και πρωταγωνιστούν οι: Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Τομ Ουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Πενέλοπε Γουίλτον, Ρόναλντ Πίκαπ, Σίλια Ίμρι, Ντεβ Πάτελ.

Τη νουβέλα “These Foolish Things” της Αγγλίδας Deborah Moggach ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ομάδα αξιόλογων συντελεστών. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Άγγλος σκηνοθέτης Τζον Μάντεν καθοδηγεί με εμπειρία και τέχνη τους εξαιρετικούς ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους τους με μοναδικό τρόπο.

Η καλόκαρδη αλλά ανασφαλής Έβελιν (Judi Dench), πρόσφατα χήρα με μοναδική κληρονομιά τα χρέη του μακαρίτη, ψάχνει για ασφάλεια και ανεξαρτησία. Ο μειλίχιος πρώην δημόσιος υπάλληλος Ντάγκλας και η αυταρχική σύζυγός του Τζιν (Bill Nighy και Penelope Wilton) έχοντας χάσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, που πήγαν (δανεικά κι αγύριστα) στην κόρη τους, ψάχνουν για ελπίδα. Ο αθεράπευτος ερωτύλος Νόρμαν (Ronald Pickup) ψάχνει για την αδελφή ψυχή και το πάθος, που ποτέ δεν έχει συναντήσει. Η πολυδιαζευγμένη Ματζ (Celia Imrie) ψάχνει για ένα νέο σύζυγο σε λάθος μέρος. Ο ευκατάστατος εργένης ανώτατος δικαστικός Γκράχαμ (Tom Wilkinson) ψάχνει για το σπίτι και τα ευτυχισμένα χρόνια της παιδικής του ηλικίας. Η πρώην οικονόμος, στρυφνή και ξενοφοβική Μάριελ (Maggie Smith) ψάχνει για μια… αντικατάσταση γοφού. Ιδανικό συμπλήρωμα για τους Άγγλους βετεράνους ηθοποιούς αποτελεί ο 22χρονος Λονδρέζος ινδικής καταγωγής Ντεβ Πατέλ (πρωταγωνιστής στο οσκαρικό Slumdog Millionaire). Εδώ, στο ρόλο του αποτυχημένου ξενοδόχου, υποδέχεται τους ενοίκους με ένα μείγμα απάθειας και πανικού, κινούμενος με την ευελιξία χορευτή, που θυμίζει Ζακ Τατί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου