ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία αλληλεγγύης με σμυρναίικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

συναυλία-αλληλεγγύης-με-σμυρναίικα-τ-678460

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, το “Σμυρνέικο Καφέ Αμάν” θα ερμηνεύσει σμυρναίικα και πολίτικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συναυλία που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”.

Η μουσική συναυλία περιλαμβάνει ανθολογία αστικών και δημοτικών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης, όπως ακούστηκαν στις πρώτες εκτελέσεις και ακούγονται μέχρι και σήμερα -τα λεγόμενα Σμυρναίικα και Πολίτικα τραγούδια.

Το μουσικό σχήμα στη συναυλία αυτή αποτελείται από τους:

Στράτο Μεγκέ: τραγούδι, κρουστά

Ελεάνα Βαρελά : τραγούδι

Ζήση Γεωργαλιό: κανονάκι

Δραγάνη Θανάση: ούτι, λαούτο

Μούτσελο Νίκο: κρουστά

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, «το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, με τις μεγάλες ανάγκες του λόγω σημαντικής αύξησης του αριθμού των επωφελούμενων συμπολιτών μας, βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του Δήμου Βόλου και υποστηρίζεται από πολίτες, συλλόγους, φορείς κλπ. Η εκδήλωση της Δευτέρας είναι μια ακόμη ευκαιρία για όσους θέλουν να προσφέρουν τη βοήθεια τους, μικρή ή μεγάλη, στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας».

Ο κ.Παντσάς καλεί όλους τους Βολιώτες να παρακολουθήσουν τη συναυλία και να περάσουν δυο καταπληκτικές ώρες με το μουσικό σχήμα του Θανάση Δραγάνη, γεμίζοντας παράλληλα με είδη μακράς συντηρήσεως (ρύζι, μακαρόνια, γάλατα, ζάχαρη) τα φορτηγάκια της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης» που θα βρίσκονται έξω από το χώρο της εκδήλωσης και θα συλλέγουν τα προσφερόμενα προϊόντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου