ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας

συναυλία-αλληλεγγύης-και-ελπίδας-63834

Χριστουγεννιάτικη συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας, με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν δικαίωμα στη γιορτή». Στη συναυλία θα συμμετέχουν δωρεάν οι γνωστοί καλλιτέχνες Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης και Χαράλαμπος Γαργανουράκης, σε συνεργασία με τους Βολιώτες καλλιτέχνες Ν. Παρθένη, Αν. Κατσιγιάννη, Ζ. Κουκουσέλη και Απ. Μόσιο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου, 27 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ και όσοι την παρακολουθήσουν, αντί εισιτηρίου, μπορούν να αφήνουν στην είσοδο τρόφιμα, που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε άπορους Βολιώτες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΑΕΠΙ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολου Παντσά, ο οποίος απηύθυνε σχετική πρόσκληση στη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου και στους καθηγητές του σχολείου, για μία από κοινού καλλιτεχνική συνάντηση, με απώτερο στόχο τη στήριξη των απόρων οικογενειών του Δήμου. Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Βασίλη Λέκκα και από τους Βολιώτες καλλιτέχνες Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη, Απόστολο Μόσιο και, φυσικά, από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμά του Αν. Κατσιγιάννη, ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Δημήτρης Μπάσης, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Οι μαθητές – μέλη της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής και της Χορωδίας, εξαιρετικοί νέοι μουσικοί, του καταξιωμένου Μουσικού Σχολείου Βόλου, παρά το φορτωμένο τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις συνεχείς παραστάσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό, προθυμοποιήθηκαν να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο προκειμένου να συμπράξουν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες-πρότυπα για πολλούς από αυτούς και να συνεισφέρουν σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο, μαζί με τους εκπαιδευτές τους (Ζαφείρη Κουκουσέλη – Δ/ντή Ορχήστρας, Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη-Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας). Λίγες μέρες πριν, τα ίδια παιδιά ταξίδεψαν στη Νίκαια της Γαλλίας έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής ομογένειας, όπου τραγούδησαν για τα 60 χρόνια της ελληνικής ομογένειας στη Γαλλία και στο Μονακό. Το βυζαντινό σχήμα του Μουσικού Σχολείου, έψαλλε παρουσία του παναγιότατου κ. Βαρθολομαίου στον καθεδρικό τους ναό, εκπροσωπώντας (μαθητές και καθηγητές) την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. Με την επιστροφή τους από τη Γαλλία άρχισαν τις πρόβες για την προετοιμασία της σημαντικής εκδήλωσης συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς ο οποίος συντονίζει τη διοργανωτική προσπάθεια, σε δήλωσή του τόνισε: «Το μήνυμα πρέπει να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της περιοχής μας, διότι η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. Ο σκοπός είναι ιερός και ανθρώπινος. Αντί για εισιτήριο, στον «κουμπαρά» της εκδήλωσης, ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει την αγάπη του με τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα προσφερθούν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ή να αφήσει στην είσοδο ένα μικρό ελάχιστο ποσό που θα χρησιμοποιηθεί πάλι για το Παντοπωλείο. Ούτως η άλλως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους».

Ο κ. Παντσάς ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ ή έρχονται με δικά τους έξοδα μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία. «Με δράσεις σαν τη μεγάλη αυτή συναυλία», υπογράμμισε ο ίδιος, «θα καταφέρουμε να στηρίξουμε ακόμη πιο καλά και πιο αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας. Εκτός από τη γιορτή και την ψυχαγωγία που θα προσφέρει, η στήριξη του Δη.Κοι.Πα θα αποτελέσει βάλσαμο για τους ανθρώπους που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και, δυστυχώς, ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς». Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά χάρη στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές των Βολιωτών. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται οι δικαιούχοι που διαθέτουν τη σχετική κάρτα με την οποία θα εφοδιαστούν σταδιακά όλοι οι επωφελούμενοι.

Το τηλέφωνο είναι 24210 55156 και η διεύθυνση είναι Γιαννιτσών 2 και Μητροπολίτου Γρηγορίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου