ΕΞΟΔΟΣ

«Σκηνές από ένα γάμο»

σκηνές-από-ένα-γάμο-608735

Το έργο του Ιγκμαρ Μπέργκμαν στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Το αριστούργημα του Ιγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές γάμου» θα παρουσιάσουν ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 21.00, το Σάββατο 21 Μαρτίου, 18:00 και 21:00 και την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 20.00, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, σε παραγωγή του θεάτρου «Πόλη».

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» ανήκουν στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Το έργο αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση. Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.

Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Δάνης Κατρανίδης, τη σκηνοθεσία ο Ενκε Φεζολλάρι, τα σκηνικά – κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και τις φωτογραφίες – video trailer η Αθηνά Λιάσκου.

Παίζουν: Γιόχαν: Δάνης Κατρανίδης, Μαριάννα: Παναγιώτα Βλαντή.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης

Η γενική τιμή εισόδου είναι 16 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό – συνταξιούχων άνω των 65, 13 ευρώ, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο «Δίαυλο» Τοπάλη 14, 24210 25363, και στο Viva.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου