ΕΞΟΔΟΣ

«Ο Αίσωπος… σε κόμικ»

ο-αίσωπος-σε-κόμικ-548882

Πέντε από τους μύθους του Αισώπου αναβιώνουν, με τους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται σε ζώα που μας λένε αλήθειες τόσο χρήσιμες όσο η καλύτερη συμβουλή, σε μία διαδραστική – παιδαγωγική παράσταση «Ο Αίσωπος… σε κόμικ» που θα συνεπάρει τους θεατές, σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου, στις 11:30 και 18:00 στο Μεταξουργείο. Η παράσταση ανεβαίνει από την ομάδα «Μικρός βορράς» σε σκηνοθεσία – διασκευή Τάσου Ράτζου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Ξένια Πετμεζά, Μάρκος Τότσκας «Ψυχή» της θεατρικής ομάδας είναι ο Τάσος Ράτζος, ο οποίος αναφέρει ότι: «Η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς γεννήθηκε το 2012. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη μου να κάνω θέατρο για παιδιά. Θέατρο εκπαιδευτικό και ποιοτικό, από το οποίο το κάθε παιδί φεύγει πραγματικά και ουσιαστικά δυναμωμένο. Αυτό, βέβαια, χωρίς ίχνος «διδακτισμού». Ολα γίνονται αποκλειστικά μέσα από το παιχνίδι, αφού όλες οι παραστάσεις του Μικρού Βορρά είναι βιωματικές και το στοιχείο της αλληλεπίδρασης μεταξύ ηθοποιών και θεατών είναι κυρίαρχο».

Η φιλοδοξία της ομάδας «είναι να προσφέρουμε ένα θεατρικό βίωμα στο παιδί. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή, σε κάθε παράσταση, τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργητικό ρόλο, δεν είναι απλώς παθητικοί θεατές και στο τέλος, με την βοήθεια των ηθοποιών, σκαρώνουν τις δικές τους ιστορίες. Ο «Μικρός Βορράς» χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη θεάτρου: παντομίμα, κουκλοθέατρο, physical theater, μάσκα και drama in education κι επειδή δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των παραστάσεών, συνεργάζεται με εξειδικευμένους καλλιτέχνες για την κάθε παράσταση.

Στόχος μας είναι να βλέπουν όλα τα παιδιά ποιοτικό θέατρο. Γι’ αυτό και οι παραστάσεις μας ταξιδεύουν συνέχεια από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη με όσο δυνατό χαμηλότερο εισιτήριο» επισημαίνει ο κ. Ράτζος.

Η παράσταση

«Ο Αίσωπος… σε κόμικ», παίζεται 3 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Οι μύθοι του Αισώπου προσφέρουν απίστευτη χαρά στα παιδιά, διασκεδάζουν με την καρδιά τους όταν τους ακούνε. «Εμείς οι μεγάλοι μαθαίνουμε ξανά τον εαυτό μας, μαθαίνουμε να μην τρέφουμε αυταπάτες για το ποιοι είμαστε. Κι όσο πιο καλά ξέρουμε ποιοι είμαστε κι από πού ερχόμαστε τόσο πιο μεγάλη η δυνατότητα επιλογών, για το που θα πάμε. Τόσο πιο μεγάλη η ελευθερία μας.

Στην παράσταση, ακούμε τα ζώα να μας λένε αλήθειες τόσο χρήσιμες όσο η καλύτερη συμβουλή! Αυτό που συνδέει τους μύθους του Αισώπου με τα κόμικ είναι ότι και τα δύο έχουν μεγάλη ταχύτητα. Και στις δύο περιπτώσεις η μορφή του ανθρώπου είναι παραμορφωμένη. Είναι ακριβή. Διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν» σημειώνει ο δημιουργός της δραστήριας ομάδας.

Το Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη. Η τιμή εισόδου είναι: 8 ευρώ (ταμείο, προπώληση), 6 ευρώ (εκπτωτικό). Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6945260308 και 6985858932.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου