ΕΞΟΔΟΣ

Διεθνείς παραγωγές

διεθνείς-παραγωγές-480362

Ταινίες για σινεφίλ προβάλλονται στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική»

Με την ταινία «Jimmy’ s Hall» συνεχίζονται αύριο και μεθαύριο στις 9.30 μ.μ. οι προβολές στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η κοινωνική, Αγγλο-ιρλανδική ταινία, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς και πρωταγωνιστές τους Μπάρι Γουόρντ, Σιμόν Κίρμπι, Φράνσις Μαγκί.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ιρλανδία, το 1932. Ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού – πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

Ακολουθεί «Το Παιχνίδι της μίμησης» που θα προβληθεί από τις 11 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου στις 21.3ο. Πρόκειται για δραματική Αγγλοαμερικανική ταινία, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ με τους: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ

Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Αλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών.

Αλαζόνας, εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν απελπιστικά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου