ΕΞΟΔΟΣ

Αυγουστιάτικη νυχτωδία στον Βόλο

αυγουστιάτικη-νυχτωδία-στον-βόλο-459770

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» στην αυλή του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων θα ταξιδέψουν οι φίλοι της κλασικής μουσικής, που θα βρεθούν στον κήπο του Aθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για ανοιχτή συναυλία κλασικής μουσικής, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2021» της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα. Φέτος διοργανώνεται για δεύτερη φορά στον Βόλο με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και του Σωματείου «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου»

Το τρίο εγχόρδων θα ταξιδέψει το κοινό στις μουσικές της Ευρώπης με έργα των Sibelius, Beethoven, Enescu, Borodin, Mozart, Händel, Piazzola κ.ά

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, που στηρίζονται στο διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στην φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στη ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το κοινό.

Με αυτό το πνεύμα, μουσικοί Αυστριακοί και Eλληνες, εμφανίζονται από κοινού σε διάφορα σχήματα, προβάλλοντας την ευρύτητα του μουσικού τοπίου των δύο χωρών. Οι συναυλίες, υποστηρίζονται από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία παρέχει στήριξη στους Eλληνες διοργανωτές και τους Αυστριακούς μουσικούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση αυτών των μουσικών συναντήσεων.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν το οργανωτικό δίδυμο της Αυστριακής Πρεσβείας, η επιτετραμμένη σύμβουλος της Πρεσβείας Mag. Dr. Martina Hermann και η Χαρά Μαμάτα με την πρόεδρο του Σωματείου «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» Κερασία Μπαρτζιώκα. Οι δύο τοπικοί συνδιοργανωτές, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Σωματείο «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» από κοινού με την ανέλαβαν την προετοιμασία της καλοκαιρινής αυτής συναυλίας, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο. Παρακαλούνται οι παρευρισκόμενοι να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της ΕΦΑ Μαγνησίας για την κίνησή τους στον χώρο της αυλής και στις αίθουσες του Μουσείου.

«Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μ. μεταξύ τους. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Σημειώνεται ότι στην αυλή του Μουσείου θα υπάρχουν καθίσματα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δηλωθεί η επιθυμία προσέλευσης στην εκδήλωση στο τηλέφωνο 2421025285, από αύριο Δευτέρα 23 έως την Τετάρτη 25 Αυγούστου κατά τις ώρες 09.00-13.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Αθανασάκη 1, Τ.Κ. 38001 Βόλος, τηλέφωνο 2421025285, e-mail:[email protected]. efamagvolos@culture. gr, https://www.facebook.com/Ephorate-of-Antiquities-of-Magnesia και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.facebook. com/ΦΙΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου