ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά

συναυλία-αφιερωμένη-στα-παιδιά-20731

Από την ορχήστρα και χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Ιωνία»

Συναυλία ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Η Ορχήστρα και χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ» με διευθυντή ορχήστρας τον Νεκτάριο Δεμελή και μαέστρο της χορωδίας την Κορνηλία Φραγκογιάννη, σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παραδοσιακή Μουσική, από το χθες στο σήμερα» που παρακολούθησαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής μας την προηγούμενη χρονιά, προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς του σε μια ζωντανή πρόβα – συναυλία ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά.

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά την ορχήστρα και την χορωδία της, να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα και να συνομιλήσουν με τους μουσικούς της ορχήστρας, αλλά και να δουν παιδιά που ασχολούνται παίζουν, τραγουδούν και έχουν κάνει την παραδοσιακή μουσική μέρος της καθημερινής ζωής τους.

Φέτος κάτω από το γενικότερο τίτλο «η μουσική μέσα στο χώρο και το χρόνο» παρουσιάζονται στα σχολεία και νηπιαγωγεία δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Παραδοσιακή Μουσική, από το χθες στο σήμερα». «Η Μουσική και τα Είδη της. Γνωρίζω τα διαφορετικά είδη μουσικής και τις ορχήστρες τους»

Η παραδοσιακή μουσική στη Μαγνησία έχει πολύ δυναμική παρουσία. Σύλλογοι, χορευτικά σύνολα, ορχήστρες και ένα μεγάλο δυναμικό εξαιρετικών δεξιοτεχνών παραδοσιακών μουσικών έχουν να παρουσιάσουν ένα αξιοζήλευτο έργο. Από την άλλη, σπουδαίες συνθέσεις και συνεργασίες που έχουν σαν αφορμή και ξεκίνημα την παραδοσιακή μουσική συνδέουν το χθες με το σήμερα, δίνοντας μας σπουδαία μουσικά καλλιτεχνήματα όπου μουσικοί και όργανα από διάφορα είδη, τόπους και χώρους συμπράττουν για να μας θυμίσουν τη μουσική μας συνέχεια. «Στόχος μας να γνωρίσουν τα παιδιά με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, όλον αυτό τον πλούτο, και να ενταχθούν στο δυναμικό του» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Την επιμέλεια, το σχεδιασμό και την παρουσίαση των προγραμμάτων έχει αναλάβει η μουσικοπαιδαγωγός Καίτη Καραχάλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο: 6947196558.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου