ΕΞΟΔΟΣ

Στην αυλή της Παναγίας

στην-αυλή-της-παναγίας-171101

Μουσική εκδήλωση απόψε στη Μακρινίτσα μετά την παράκληση

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στην αυλή της Παναγίας στη Μακρινίτσα, ο κύκλος εκδηλώσεων του νεοσύστατου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων κιβωτός» δεδομένου ότι οι προγραμματισμένες για τις προηγούμενες ημέρες, στην Επισκοπή και στην Ζαγορά, λόγω του καιρού ματαιώθηκαν.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι επαΐοντες περί την Ψαλτική τέχνη, αλλά και το κοινό αναμένουν τους Μουσικολογιώτατους Διδασκάλους και Μαΐστορες Γρηγόρη Νταραβάνογλου και Εμμανουήλ Καρπάθιο, μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες τους, Γιώργο Παππά στο λαούτο και Γιώργο Βασιλάκη στο βιολί, να παρουσιάσουν σε πρώτη εμφάνισή τους στην περιοχή μας το θαυμάσιο πόνημά τους, το Αυγουστιάτικο CD με τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγιά μας, πολλά άσματα και μοιρολόια του «Πάσχα του Καλοκαιριού» και πολλά μουσικά μέλη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Έλα Παναγιά μου Σώσε».

Το υψηλό επίπεδο της παρουσίασης, το μοναδικό χάρισμα του Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Νταραβάνογλου, τις γνώσεις και το πλούσιο τάλαντο των συνοδών του με τα θαυμάσια όργανα και το άριστο αποτέλεσμα όλης της δημιουργίας τους και παρουσίασής τους, αναμένει ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κάλεσε τους υπευθύνους του όμορφου αυτού έργου να έλθουν στην περιοχή, ώστε να μας παρουσιάσουν τις πτυχές της εργασίας τους, τέρποντας την ακοή των φιλόμουσων πιστών μας.

Η επόμενη μουσική συναυλία θα είναι στη Μονή της Πάου Αργαλαστής, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 10 Αυγούστου, με το μουσικό συγκρότημα «ΙΩΝΙΑ» και τραγούδι από τον Βασίλη Αγροκώστα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου