ΕΞΟΔΟΣ

Βραδιές γεμάτες μουσική

βραδιές-γεμάτες-μουσική-170601

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων διοργανώνει η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικου Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ( Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ) και την Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσέληνου ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου, αύριο Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αύριο στις 9 μ.μ θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, η συναυλία «Τραγούδια του φεγγαριού». Στην ατμοσφαιρική πανσέληνο και στον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο η Έρρικα Πατρικίου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, παρουσιάζοντας τα ως ένα κολλάζ εποχών και τάσεων. Θα ακουστούν τραγούδια των Χατζιδάκι , Θεοδωράκη, Αττίκ, Κραουνάκη και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών των οποίων τα τραγούδια έχουνε μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο πιανίστας και συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου ο οποίος θα παρουσιάσει μελοποιημένα ποιήματα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη και Ελύτη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 9μ.μ σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Όταν το τραγούδι συναντά την πανσέληνο» με την Μπέττυ Νικολέση. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Στάθης Θεοχαράκης. Τιμητική συμμετοχή ο συνθέτης Slobodan Markovic.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου