ΕΞΟΔΟΣ

Μαγική μουσική βραδιά

μαγική-μουσική-βραδιά-108898

Η Ιωάννα Σιοπούδη και το Quartett Orfeo στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής

Μουσική βραδιά με γνωστούς καλλιτέχνες διοργανώνεται την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 20:15 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στον Βόλο, με την Ιωάννα Σιοπούδη και το Quartett Orfeo, που θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Villa-Lobos και τον C. Franck. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων αποτελούν οι μουσικοί: Yorgos Siopoudis βιολί (Charles Enel 1926), Adele Napoli βιολί (Franco Simeoni 1992), Morian Taddei βιόλα (Franco Simeoni 2010) και Mattia Geracitano τσέλο (Marc Labert 1930).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την αποφυγή συνωστισμού προτείνεται οι φιλόμουσοι να προμηθευτούν την κάρτα εισόδου από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (Μεταμορφώσεως 1, τηλέφωνο 2421036992) καθημερινά μέχρι και τη μέρα της συναυλίας, τις ώρες 12:00-14:00 και 19.00-21.00.

Quartett Orfeo

Εντονη ερμηνεία, πυκνός και εκφραστικός ήχος… Αυτά χαρακτηρίζουν το Quartett Orfeo στις διάφορες συναυλίες του ανά τη Γηραιά Ηπειρο. Το σύνολο ιδρύθηκε στη Ρώμη από τέσσερις μουσικούς, που πάντα είχαν την επιθυμία να παρουσιάσουν ένα φάσμα έργων που εκτείνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο και να ανοίξουν δρόμους, μέσα από τους οποίους οι σύγχρονοι συνθέτες μπορούν να δουν νέες προοπτικές. Στα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας, όπως τα Livorno Music Festival, Stagione Borgiana of Nepi, Estate Romana, ακροατήριο και κριτικοί τού αποδίδουν ομόφωνα τον χαρακτηρισμό της «πολύ ενδιαφέρουσας πρότασης συνόλου μουσικής δωματίου των καιρών μας».

Το Quartett Orfeo συνεργάζεται συχνά με την Orchestre Symphonique du Mont-Blanc και τη Mission Chamber Orchestra. Από το 2014 έχει αφιερώσει μέρος της δραστηριότητάς του στην καθοδήγηση νέων μουσικών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος της ορχήστρας νέων της Ρώμης Archi Accademia Nova.

Εχει συνεργαστεί με την Pop-Blues τραγουδίστρια Rossana Casale για την ηχογράφηση του δίσκου-αφιερώματος στον Giorgio Gaber «Il signor G e l’amore», όπως και με τη δισκογραφική εταιρεία Brilliant classics για τη ηχογράφηση του δίσκου-αφιερώματος στον Astor Piazzola «El otro Astor» μαζί με τον κιθαρίστα Alessio Nebiolo. Ηχογραφεί τακτικά soundtracks για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Ιταλίας και Ελβετίας, συχνά, με τα μέλη του ως σολίστες.

Το Quartett Orfeo είναι μέλος του Music For, μέσω του οποίου αφιερώνει μέρος από τις μουσικές του δραστηριότητες για την στήριξη και ανάπτυξη της μουσικής σε φτωχές περιοχές του κόσμου συνεισφέροντας στη δημιουργία μουσικών σχολών. Με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη μουσική αλλάζοντας έτσι την αντίληψη και τις προοπτικές στη ζωή τους.

Γνωστό για τη μουσική του δραστηριότητα το Quartett Orfeo

Η Ιωάννα Σιοπούδη

Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τους Λ. Ρίζου και Τ. Σακελλάριο και αρμονία με τους Δ. Δημόπουλο και Ι. Τσανακά. Στα μαθητικά της χρόνια υπήρξε μέλος και συνοδός-πιανίστα της Γυναικείας Χορωδίας, όπως και συνοδός στις τάξεις οργάνων και μονωδίας. Εδωσε ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίστηκε σε συναυλίες ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου αλλά και ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο Δ.Ω.Λ., παρακολούθησε σεμινάρια και μελέτησε εντατικά με σημαντικούς παιδαγωγούς, όπως οι Γ. Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, R. Penkova, Ρ. Οικονομίδου, Δ. Τουφεξής κ.ά. Η αναζήτηση για περαιτέρω καλλιτεχνική εκπαίδευση την οδήγησε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg Αυστρίας, στο τμήμα Instrumental-Gesangs Paedagogik (ειδίκευση πιάνο) με καθηγητή τον G. Kern.

Το 1995 απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας και μετά από πληθώρα μουσικών δράσεων, εμπειριών και βιωμάτων υψηλού επιπέδου, αποφοίτησε με Magister Artium το 1998. Η μετέπειτα επιστροφή στην αγαπημένη της Λάρισα και το Δ.Ω.Λ. αποτέλεσε φυσική συνέχεια της πρότερης ποικίλης καλλιτεχνικής της δραστηριότητας, η οποία εμπλουτίστηκε και με το δύσκολο έργο της διδασκαλίας του οργάνου. Μακροχρόνια και γόνιμη, επίσης, είναι η συνεργασία της με τον μαέστρο Δ. Καρβούνη (Μουσικός Σύλλογος, Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ.) και το οργανικό σύνολό του «Ενωδεία», στο οποίο παίζοντας, «απολαμβάνει» τραγούδια αγαπημένων συνθετών και ποιητών, όπως και μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η Λαρισαία Ιωάννα Σιοπούδη εμφανίζεται στη συναυλία

Η εκδήλωση είναι covid Free (για τους ενήλικες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης και για τους ανήλικους από 4-17 ετών με επίδειξη ημερήσιου self test).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου