ΕΞΟΔΟΣ

Aυλαία για το Σινέ Ιωλκός

aυλαία-για-το-σινέ-ιωλκός-107193

Ολοκληρώνεται απόψε ο κύκλος προβολών στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου

Κλείνει απόψε η αυλαία των θερινών προβολών του Σινέ Ιωλκός, με την ταινία «Good Will Hunting», που θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μμ στην όμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο. Την διοργανωτική επιμέλεια έχει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία «Good Will Hunting», αμερικάνικης παραγωγής του 1997, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γκάς Βάν Σάντ. Πρωταγωνιστούν: MattDamon, RobinWilliams, BenAffleck, StellanSkarsgard.

Ηταν υποψήφια για Οσκαρ Β’ Ανδρικού (Robin Williams), Πρωτότυπου Σεναρίου 1998, καθώς και για άλλα 7 Όσκαρ 1998: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού (Matt Damon), Β’ Γυναικείου (Minnie Driver), Μοντάζ, Μουσικής, Τραγουδιού. Επίσης ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου το 1998, ενώ απονεμήθηκε Αργυρή Αρκτος στον Matt Damon για το ξεχωριστό ατομικό του επίτευγμα στο σενάριο και την πρωταγωνιστική ερμηνεία, στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1998.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να πιστέψουν στον εαυτό τους, μέχρι που κάποιος πιστεύει σε αυτούς. Το ευφυέστερο μυαλό ενός κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου δεν είναι κάποιος καθηγητής, αλλά αυτός που καθαρίζει τα πατώματα της σχολής, ο Γουίλ Χάντινγκ (Ματ Ντέιμον).

Εκτός από καθαριστής, ο Χάντινγκ είναι και ένας πεισματάρης, άφραγκος, νέος άνδρας, που περνάει το χρόνο του πίνοντας μπίρες με τα φιλαράκια του στην κακόφημη συνοικία της Βοστόνης, μπλέκοντας συνεχώς σε καυγάδες.

Oταν ο καθηγητής μαθηματικών Λαμπό (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) αφήνει μία δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου του ΜΙΤ, ο Γουίλ είναι ο μόνος ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που βρίσκει τη λύση, την οποία και αφήνει ανώνυμα στον πίνακα.

Oταν ο Λαμπό ανακαλύπτει τον Γουίλ, του προσφέρει μία διέξοδο στις περιπέτειες που αντιμετωπίζει με το νόμο, υπό τον όρο να δεχτεί να δει έναν ψυχοθεραπευτή, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η αντικοινωνική συμπεριφορά του προκαλεί στον ίδιο και στο περιβάλλον του.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων συνεδριών με διάφορους ψυχολόγους, τους οποίους ο Γουίλ καταφέρνει να τρελάνει, θα εμφανιστεί ο χαρισματικός Σον ΜακΓκουάιρ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την αγάπη του εξεγερμένου νεαρού και θα τον βοηθήσει να βρει τις απαντήσεις στις μεγάλες αποφάσεις που καλείται να πάρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου