ΕΞΟΔΟΣ

Ντοκιμαντέρ για τη Βία κατά των Γυναικών

ντοκιμαντέρ-για-τη-βία-κατά-των-γυναικ-1016746

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου προβάλλει αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας το ντοκιμαντέρ Look What You Made Me Do της Coco Schrijber.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και με την υποστήριξη του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις».

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με την Ερασμία Καλαφάτη, δικηγόρο, Γενική Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση και διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας Ανθρωπίνων και Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Η υπόθεση: Ένα κοριτσάκι παραπονιέται στην μαμά του ότι ένα αγόρι το χτύπησε στην παιδική χαρά. Μια γυναίκα εξομολογείται πως φοβάται για τη ζωή της, καθώς βρίσκεται σε κακοποιητική σχέση από την οποία δυσκολεύεται να φύγει. Τρεις γυναίκες που βίωσαν ενδοοικογενειακή βία και δέχτηκαν απειλές και για την ασφάλεια των παιδιών τους, μιλούν για τη δική τους εμπειρία. Έχουν επιβιώσει, σε αντίθεση με τις πάνω από 30.000 γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο από τους συντρόφους τους. Για να τα καταφέρουν όμως οδηγήθηκαν οι ίδιες στον φόνο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια της προβολής πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από 10.00 – 16.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου