ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέες εκδηλώσεις στη Μαγνησία

νέες-εκδηλώσεις-στη-μαγνησία-885022

Νέες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το προσεχές διάστημα στη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από τις 28 έως και τις 30 Οκτωβρίου, θα γίνει στη Μαγνησία η 20η Γιορτή Κάστανου και ο 2ος νυχτερινός αγώνας δρόμου.

Αναλυτικά από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στο Ξουρίχτι η 20η Γιορτή Κάστανου. Πρόκειται για εκδήλωση ευρείας απήχησης που έχει καταστεί πλέον θεσμός, με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής παράδοσης και την αναβίωση παλιών εθίμων γύρω από το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής, το κάστανο, που αποτελούσε και αποτελεί μια από τις κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων.

Η γιορτή κάστανου που πραγματοποιείται στο Ξουρίχτι περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις όπως ομιλίες, γευσιγνωσία, μουσικές βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορούς, θεματικές εκθέσεις τοπικών προϊόντων. Πρόκειται για εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική διότι πέραν της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ποιοτικής ψυχαγωγίας κατοίκων και επισκεπτών, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα πολύ σημαντικό αγροτικό προϊόν της περιοχής ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και την ποιότητα της ζωής στην επαρχία προσελκύοντας κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γευτούν του καρπούς και να παρακολουθήσουν πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξουριχτίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου Ν. Μαγνησίας και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στις 29 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο ο 2ος νυχτερινός αγώνας δρόμου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ». Είναι αγώνας δρόμου απόστασης 5 χλμ και 10 χλμ κατά μήκος της παραλίας Βόλου. Η εκκίνηση των αγώνων δίνεται μόλις αρχίσει να νυχτώνει προσφέροντας μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία στους συμμετέχοντες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας 500 μέτρων. Ο αγώνας θα είναι υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Σκοπός είναι η συμμετοχή των πολιτών στον λαϊκό αθλητισμό και η διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου