ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνείς παραγωγές για σινεφίλ στην Εξωραϊστική του Βόλου

διεθνείς-παραγωγές-για-σινεφίλ-στην-ε-844014

Γνωστές ταινίες προβάλλονται και τον Οκτώβριο στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική του Βόλου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική του Βόλου με ταινίες, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Το πρόγραμμα προβολών μέχρι τις 18 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Η ταινία «Αγώνας για δικαιοσύνη» προβάλλεται μέχρι αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 20.00. Η ταινία προβάλλεται σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάικλ Τζόρνταν, Μπρι Λάρσον, Τζέιμο Φοξ, Ο’ Σι Τζάκσον τζούνιορ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον. Πρόκειται για δυνατή και αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό. Ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία. Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία.

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου σειρά έχει η προβολή της ταινίας «Made in Italy» στις 20.00 και στις 10 και 11 Οκτωβρίου στις 21:30. Ζωγράφος, που έχει αποξενωθεί από τον γιο του, διευθυντή λονδρέζικης γκαλερί, ταξιδεύει μαζί του ώς την Τοσκάνη για να επισκευάσουν το παρατημένο εξοχικό τους. Τον πρώτο τον συνδέουν βαθιές αναμνήσεις με τη γραφική βίλα, την οποία ο δεύτερος θέλει εσπευσμένα να πουλήσει.

Τα «Παράσιτα» θα προβληθούν στις 12 Οκτωβρίου, στις 20:00, σε σενάριο και σκηνοθεσία Μπογκ Τζουν – Χο. Παίζουν οι ηθοποιοί Σονγκ Κανγκ – Χο, Λι Σαν Κουν, Τσο Γεο, Παρκ Σο – Νταμ. Απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι ταινία που αρνείται να κατηγοροποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη.

«Οι μεταφραστές» έχουν σειρά στις 13 Οκτωβρίου στις 20:00. Απομονωμένοι σε πολυτελή κατοικία, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, 9 μεταφραστές μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια, αν δεν του δοθεί εξωφρενικό ποσό. Το ερώτημα είναι από πού ήρθε η διαρροή. Ολοι τους πλέον είναι ύποπτοι..

Το πρόγραμμα προβολής στις 14 Οκτωβρίου περιλαμβάνει τις «Μικρές κυρίες», που θα προβληθούν στις 20:00, σε σενάριο – σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουϊγκ. Παίζουν οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Εμα Γουάτσον, Λούι Γκάρελ, Ελίζα Σκάνλεν. Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Greta Gerwig (Lady Bird) με τις «Μικρές κυρίες» κατάφερε να δώσει νέα πνοή στην κλασική νουβέλα και στα γραπτά της Louisa May Alcott και να ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της Jo March, το συγγραφικό alter ego της, που αντανακλά στη μυθιστορηματική ζωή της.

Η «Ευτυχία» παίρνει τη «σκυτάλη» στις 15 Οκτωβρίου στις 20:00, σε σκηνοθεσία Αγγελου Φραντζή, σενάριο Κατερίνας Μπέη. Παίζουν οι ηθοποιοί Ντίνα Μιχαηλίδου, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Παύλος Ορκόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Κάτια Γκουλιώνη και άλλοι. Ταινία εμπνευσμένη από τη συναρπαστική ιστορία της πρωτοπόρου Ελληνίδας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι.

Η ταινία «Πόνος και δόξα» του Πέδρο Αλμοδοβάρ θα προβληθεί στις 16 Οκτωβρίου, στις 20:00. Παίζουν οι ηθοποιοί Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια και άλλοι. Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για τη δυσκολία να τη διαχωριστεί από την ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ εντοπίζει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς και βρίσκει τη σωτηρία του.

Στις 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία «Στα μαχαίρια» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον. Παίζουν οι ηθοποιοί Τόνι Κόλετ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Φρανκ Οζ, Ανα Ντε Αρμας και άλλοι. Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) αποτίει φόρο τιμής στην αυθεντία του μυστηρίου Agatha Christie με φρέσκια, σύγχρονη ταινία εγκλήματος και μυστηρίου, στην οποία όλοι είναι ύποπτοι.

Η γαλλοϊταλική παραγωγή «Κατηγορώ» θα προβληθεί στις 18 Οκτωβρίου στις 20:00, σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι, σενάριο Ρόμπερτ Χάρις, Ρόμαν Πολάνσκι. Παίζουν οι ηθοποιοί Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά. Στις 5 Ιανουαρίου 1895 ο λοχαγός Αλφρεντ Ντρέιφους, νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού, κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

INFO. Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στο www.victoria-cinema.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου