ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λαογραφική έκθεση στο Παλιούρι

λαογραφική-έκθεση-στο-παλιούρι-839711

Αντικείμενα της καθημερινότητας παρουσιάζονται στο κοινό

Ενθυμήματα του παρελθόντος ζωντανεύουν στην έκθεση, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Αναπτυξιακός Σύλλογος Παλιουρίου «Ο Αγιος Νικόλαος» μέχρι μεθαύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Η έκθεση λαογραφικού υλικού με τίτλο «Ενθυμήματα ζωής κοσμήματα ψυχής» παρουσιάζεται στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο Παλιούρι.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου ανταποκρινόμενα με θέρμη στο κάλεσμα του Δ.Σ. άνοιξαν σεντούκια και αποθήκες και πληθώρα αντικειμένων, που χρησιμοποιούνταν στο χωριό τους προηγούμενους αιώνες στην αγροτική και τη γεωργική ζωή, στην κτηνοτροφία και στον ποιμενικό βίο, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Παλιουρίου, ήρθαν ξανά στο φως.

Τα αντικείμενα του παραδοσιακού πολιτισμού της περιοχής, θα φωτογραφηθούν, θα καταγραφούν και μετά το πέρας της έκθεσης θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους. Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι ο πλούτος αυτός να διασωθεί, να ξεφύγει από την αφάνεια και την φθορά και παράλληλα να αναδειχθεί και να αποτελέσει πηγή γνώσης και συγκίνησης.

«Εως μεθαύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου λανάρια, ζυγκιά, υφαντά, πυροστιές και πληθώρα άλλων αντικειμένων σάς περιμένουν να τα γνωρίσετε στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο Παλιούρι» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το ωράριο λειτουργίας είναι σήμερα Παρασκευή 16.00 – 20.00, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 10.00 – 13.00 και 16.00 – 20.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου