ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για τη διδακτική εκμάθησης ξένων γλωσσών

ημερίδα-για-τη-διδακτική-εκμάθησης-ξέ-839412

Το νεοδημιουργηθέν Εργαστήριο Δίγλωσσης Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας Νοτιοανατολικής Γλωσσολογίας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, ημερίδα με τίτλο «Εκμάθηση ξένων γλωσσών από παιδιά με δυσλεξία: Διδακτικές εφαρμογές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο από τις 17:30 έως και τις 21:00, ενώ θα υπάρξει ζωντανή σύνδεση και με τη Ρόδο, έδρα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τρεχουσών εξελίξεων στον τομέα της διδασκαλίας μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία.

Ανάμεσα στα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη των δι/πολύγλωσσων ομιλητών, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και διδακτικές προτάσεις που θα αφορούν στη διδασκαλία ενός δεύτερου κώδικα επικοινωνίας σε μαθητές που παρουσιάζουν δυσκολίες στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (δυσλεξία, αναγνωστικές δυσκολίες κ.α.).

Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα ανέρχεται στο ποσό των πέντε (5) ευρώ, ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Παράλληλα, στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τους στόχους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Εργαστηρίου Δίγλωσσης Εκπαίδευσης, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εργαστήριο πάνω στην μεθοδολογία-διδασκαλία ξένων γλωσσών σε μαθητές με δυσλεξία-αναγνωστικές δυσκολίες. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου