ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η μουσική συναντά την παράδοση

η-μουσική-συναντά-την-παράδοση-838977

Το μουσικό σύνολο «Η Μεταμόρφωση» θα πραγματοποιήσει συναυλία στην παραλία

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, όπου σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20.30 στον χώρο προ του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Μουσικό Σύνολο της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Η Μεταμόρφωση» από την Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσει συναυλία με νεανική μουσική και τραγούδια από πολλές χώρες της Ευρώπης.

«Η Μεταμόρφωση» είναι ένα μουσικό σχήμα που εστιάζει στο συνδυασμό της σύγχρονης μουσικής με το χριστιανικό στίχο. Απαρτίζεται από μια ομάδα ορθόδοξων νέων, ερασιτεχνών, που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια, έχοντας σαν στόχο να εκφράσουν μουσικά και ποιητικά τα βασικά στοιχεία της Χριστιανικής πίστης με τη συνοδεία πλήκτρων, ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, τρομπέτας, κλπ.

Οι εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν το Σάββατο με την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος», ενώ θα εμφανιστεί και πάλι η Φιλαρμονική του δήμου Βόλου για να ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου ο κύκλος.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνδιοργανωτές, καλούν τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο».

Εκθεση σκαριών

Χθες πραγματοποιήθηκε δωρεάν ο περίπλους του Παγασητικού, συνοδεία μουσικής με το «SKIATHOS EXΡREES». Οι Βολιώτες αξιοποίησαν την ευκαιρία και απόλαυσαν τον περίπλου, ακούγοντας τη φωνή της υπέροχης Ζωής Τζαλαβρέτα.

Προηγουμένως στο τέρμιναλ του λιμανιού εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά», που συνδιοργανώνεται από την «Μαγνήτων Κιβωτό», τον Ο.Λ.Β. και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ενώ προλόγισε ο Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Αλέξανδρος Καπανιάρης, ο οποίος είχε εκπονήσει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας από τον περασμένο Νοέμβριο και για πέντε μήνες. Συνοδεύτηκε από εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την επισκέφθηκαν περίπου έξι χιλιάδες μαθητές. Το εκθεσιακό υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες και εξαιρετικής κατασκευής ομοιώματα σκαφών, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό του στόχο, δηλ. τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την αδιάλειπτη ναυτική παράδοση του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού.

Η έκθεση, που μπορούν να την επισκεφθούν δωρεάν όσοι το επιθυμούν, θα είναι καθημερινά ανοικτή από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.00, και το απόγευμα από 18.00 έως 21.00, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών ξεναγήσεων, κατόπιν συμφωνίας με τους οργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου