ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία στην παραλία

συναυλία-στην-παραλία-837990

Απόψε εμφανίζεται η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

Απόλυτη επιτυχία σημειώνουν οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας» που πραγματοποιούνται από την περασμένη Δευτέρα στο Βόλο με τη συμμετοχή πλήθους Βολιωτών κάθε ηλικίας. Στο πρόγραμμα του φετινού κύκλου καταγράφεται η συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας «Μάντζαρος» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20.30 στην παραλία του Βόλου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου, Κοινωνικοί φορείς, Ναυταθλητικά σωματεία, χορευτικών συγκροτημάτων, Φιλαρμονικές κ.ά.

Η Φιλαρμονική Εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» (Φ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το 1890, είναι γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Βραβείο Ινστιτούτου Robert Schuman. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του μουσικού σώματος πραγματοποιήθηκε στην Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο) του έτους 1890.

Το βραβευμένο σχήμα έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάθε χρόνο, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής, πραγματοποιεί τουλάχιστον τέσσερις επίσημες συναυλίες στην Κέρκυρα και συμμετέχει σε όλες τις προγραμματισμένες ετήσιες θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις.

Σήμερα στην Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» λειτουργούν πολλές Σχολές Θεωρίας και μουσικών οργάνων όπου η φοίτηση γίνεται δωρεάν. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχουν δημιουργηθεί, Παιδική χορωδία & τμήμα ενηλίκων.

Από το 2014 ιδρύθηκαν και λειτουργούν, νέα μουσικά σχήματα, με σκοπό την αρτιότερη εκπαίδευση των μαθητών και πληρέστερη προετοιμασία των μουσικών της Εταιρείας. Το Μουσικό Σώμα σε πλήρη σύνθεση, αποτελείται σήμερα, από 300 μουσικούς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013, Διευθυντής Σχολών και Αρχιμουσικός, είναι ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας και παλιός μουσικός της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», κ. Σωκράτης Ανθης.

Στην αποψινή εκδήλωση θα εμφανιστεί και πάλι η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, που θα συμπράξει και σε ορισμένα τραγούδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου