ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Περπατώντας στην Αθήνα»

περπατώντας-στην-αθήνα-837743

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στην Εξωραϊστική

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Δημητριάδος 263).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, το βιβλιοπωλείο «Η Πένα» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Αδαμάκης αρχιτέκτονας, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσουν προβολή ψηφιακού υλικού και συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.

Ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και αρχισυντάκτης των πολιτιστικών, έχει πολιτογραφηθεί ως αθηναιογράφος.

Κείμενά του για γειτονιές της Αθήνας, για σπίτια της Αθήνας, για την αρχιτεκτονική της πόλης δημοσιεύονται στην «Καθημερινή».

Το βιβλίο είναι μια επιλογή τέτοιων κειμένων με τις αντίστοιχες φωτογραφίες γιατί ο συγγραφέας έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πόλης.

«Η πρώτη μνήμη μου από την Αθήνα που άλλαζε όταν και εγώ μεγάλωνα μαζί της ήταν μία κατεδάφιση στην οδό Πατησίων, στο ύψος της Αγίου Μελετίου. Ηταν ένα από τα «αγαπημένα» μου σπίτια, παρότι ήμουν δεν ήμουν πέντε ετών. Μου αρέσει να ανακαλώ αυτήν την πρώιμη ανάμνηση όταν προσπαθώ να εντοπίσω τη γέννηση της σχέσης μου με την Αθήνα. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αυτήν την έκδοση είναι σπαράγματα πρόσφατων μοναχικών περιπλανήσεων σε δρόμους της Αθήνας» σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογο της έκδοσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου