ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεζεδοπωλείον «Η Λωξάνδρα»

μεζεδοπωλείον-η-λωξάνδρα-834698

Δρώμενα και γεύσεις στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Δρώμενα, χοροί, τραγούδια και γεύσεις συνθέτουν το Μεζεδοπωλείον «Η Λωξάνδρα» που ανοίγει τις πύλες του στο φιλοθεάμον κοινό την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21.00 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, μέσω της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εγγλεζονήσι» και την αμέριστη συνεισφορά του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων της «Μαγνήτων κιβωτού» με θέμα τις γεύσεις.

Με το θέμα αυτό οι συνδιοργανωτές προσπαθούν να αγγίξουν τον πολιτισμό των γεύσεων της Μικράς Ασίας και των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Μαγνησία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει δρώμενα και αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα», χορούς και τραγούδια με….γεύσεις.

Συντελεστές της βραδιάς είναι η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι , την οποία θα διευθύνει η μουσικός Λία Λεφάκη. Τα χορευτικά τμήματα νέων και Ενηλίκων του Συλλόγου, τα οποία ετοιμάζουν οι χοροδιδάσκαλοι Γιώργος και Βιργινία Χρήστου. Στο ρόλο της Λωξάντρας θα εμφανιστεί η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ελένη Βαφειάδου και σίγουρα θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Τυφλίτης (Μπουζούκι), Μιχάλης Παπαδιακουμής (Ακορντεόν) και Δημήτρης Γεωργακόπουλος (Κιθάρα).

Η επιλογή και η επιμέλεια των κειμένων είναι της Ουρανίας Σταματιάδου και τον συντονισμός έχει ο Γιάννης Παπανικολάου.

Οι γεύσεις είναι αγάπη, πατρίδα, μνήμη, τελετουργία. Προσδιορίζουν τα εδέσματα της Μικρασίας και δημιουργούν τη γευστική κουλτούρα του τόπου η οποία τους συνοδεύει στη νέα Πατρίδα και σε όλες τις εκδηλώσεις της παράδοσής.

Αφιέρωμα στις Μικρασιάτικες γεύσεις λοιπόν μέσα από δρώμενα, τραγούδια και χορούς ενός πλούσιου σε ιστορία, πολιτισμό και μουσική παράδοση τόπου, αφού το Εγγλεζονήσι αποτελεί μια ιδιαίτερη περιοχή στην Μικρά Ασία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου