ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά

εικαστικά-εργαστήρια-για-παιδιά-834685

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με έργα παιδιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας η ετήσια έκθεση με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του δήμου Βόλου.

Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 640 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Β’ Κ.Δ.Α.Π. Βόλου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Αρτέμιδας, Βασδέκειο, Νεάπολης και Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του δήμου Βόλου.

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του δήμου Βόλου προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας μέσα από έργα ζωγραφικής και πηλού.

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιουργούν πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από την φύση, τα παραμύθια, την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας αλλά και ασκήσεις φαντασίας καθώς και γνωριμία – σπουδή μέσα από πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ιστορίας της τέχνης.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης.

Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική. Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι: Ευαγγελία Γεωργοπούλου, κεραμίστρια, Αλιέ Εφέντη, κεραμίστρια, Αναστασία Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Φωτεινή Λάμπρου, κεραμίστρια, Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός, Λέττα Ποδαροπούλου, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Ιωάννα Τριανταφυλλάκη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος, Κατερίνα Χαραλάμπους, κεραμίστρια.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου – Μανδηλαρά και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421091150.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινές 2:00 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. και Σάββατο 11:00 π.μ. – 3:00 μ.μ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου