ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Μανώλη Μητσιά

αφιέρωμα-στον-μανώλη-μητσιά-828172

Πενήντα χρόνια εκλεκτής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι συμπληρώνει ο Μανώλης Μητσιάς προς τιμή του οποίου το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει συναυλία τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. Η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, η χορωδία καθώς και ταλαντούχοι σολίστ, όλοι μαθητές του σχολείου, θα παρουσιάσουν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου μια συναυλία με θέμα τα τραγούδια του καταξιωμένου ερμηνευτή, με τίτλο: «Μανώλης Μητσιάς, 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι».

Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, τη διδασκαλία της χορωδίας οι Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη, ενώ συμμετέχουν οι καθηγητές του σχολείου Δέσποινα Λουκίδου, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Κωνσταντίνος Γεδίκης και Αλέξανδρος Σδρόλιας.

Η επιλογή του Μανώλη Μητσιά έγινε με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής μουσικής και ειδικότερα του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων 50 χρόνων. Οπως αναφέρει ο μαέστρος Ζαφείρης Κουκουσέλης «οι μαθητές του σχολείου μας πρέπει να γνωρίσουν τη μουσική πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού χώρου και κατ’ επέκταση το ιστορικό και κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι συνθέτες και ποιητές».

Οι συνεργασίες του Μανώλη Μητσιά με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο «Αθανασία» αλλά και με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο «Το Δρομολόγιο» αποτελούν κορυφαίες στιγμές τις ελληνικής δισκογραφίας.

Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία μέσα από τα αφιερώματα σε έλληνες δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαραχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Ελευθερίου κ.α. Μαζί του έχουν συμπράξει οι: Γ. Νταλάρας, Χρ. Αηδονίδης, Χ. Γαργανουράκης, Δ. Μπάσσης, Β. Λέκκας, Π. Θαλασσινός, Λ. Μαχαιρίτσας, Ελ. Αρβελέρ, Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κ.α. Οι συναυλίες του έχουν φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου και Λαμίας και στο Εκθεσιακό κέντρο Βόλου.

Εχει δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό προσκεκλημένο από το Ελληνικό ίδρυμα ιστορικών μελετών στην Ιμβρο σε συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς και στη Νίκαια της Γαλλίας προσκεκλημένο από την Ελληνική Ομογένεια.

Γενική είσοδος 5 €. Προπώληση εισιτηρίων στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ. 24210-47155.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου