ΑΡΧΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει την Αποκριά προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν δημιουργικά στους χώρους του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 5 Μαρτίου (10:30- 12:30) διοργανώνεται εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών. Πολύχρωμα υλικά -κορδέλες, χαρτόνια, σερπαντίνες, κόλλες, χρυσόσκονη – συνδυάζονται ώστε να φτιαχτούν πρωτότυπες χειροποίητες μάσκες για το αποκριάτικο καρναβάλι.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου (12:30 – 14:30) αναβιώνει το έθιμο της Κυρά – Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο φτιαγμένο από …ζυμάρι, που μετρά τις εβδομάδες της Σαρακοστής ξεκινώντας από την Καθαρά Δευτέρα και φθάνοντας έως και το Μεγάλο Σάββατο. Η δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά που μπορούν, αφού πλάσουν και διακοσμήσουν την Κυρά – Σαρακοστή, να την πάρουν σπίτι τους για ψήσιμο. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00, εκτός Τρίτης).

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ