ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Τσαλαπάτα

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-για-μικρούς-81632

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει την Αποκριά προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν δημιουργικά στους χώρους του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 5 Μαρτίου (10:30- 12:30) διοργανώνεται εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών. Πολύχρωμα υλικά -κορδέλες, χαρτόνια, σερπαντίνες, κόλλες, χρυσόσκονη – συνδυάζονται ώστε να φτιαχτούν πρωτότυπες χειροποίητες μάσκες για το αποκριάτικο καρναβάλι.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου (12:30 – 14:30) αναβιώνει το έθιμο της Κυρά – Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο φτιαγμένο από …ζυμάρι, που μετρά τις εβδομάδες της Σαρακοστής ξεκινώντας από την Καθαρά Δευτέρα και φθάνοντας έως και το Μεγάλο Σάββατο. Η δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά που μπορούν, αφού πλάσουν και διακοσμήσουν την Κυρά – Σαρακοστή, να την πάρουν σπίτι τους για ψήσιμο. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00, εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου