ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία στον Βόλο με τη Μαρία Φαραντούρη

συναυλία-στον-βόλο-με-τη-μαρία-φαραντο-816294

Μία μεγάλη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Βολιώτες την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 21.00, στη σκηνή του Θερινού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με τη γνωστή ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου, Βασίλη Τασούδη, και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Καραΐνδρου κ.ά., βασισμένα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη. Τη συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά, που θα απογειώσουν το μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στους ήχους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, Βασίλης Τασούδης. Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα προσεκτικά επιλεγμένων και πολύτιμων τραγουδιώναπό την ίδια την ερμηνεύτρια και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, το οποίο θα απολαύσει το κοινό στην ξεχωριστή μουσική βραδιά από τη μαγική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, που δικαιωματικά έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης οι γνωστοί ερμηνευτές Κώστας Ζεμπίλας και Έρρικα Πατρικίου και οιεκτελεστές: Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Φίλιππος Ρέτσιος (κοντραμπάσο), Γιάννης Γκαβαρντίνας (σαντούρι), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι), Γιάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι), Θανάσης Φυσέκης (σαξόφωνο), Δημήτρης Δεμίρης (κιθάρα). Σημαντική είναι η συμβολή των μουσικών της Φιλαρμονικής, Κατερίνας Παπαϊωάννου και Λευτέρη Στράκα, στην αντιγραφή δύο κομματιών από το έργο «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής, επιδιώκοντας και εξασφαλίζοντας κορυφαίες συνεργασίες. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει.

Προπώληση εισιτηρίων: 10 και 5 ευρώ στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», στην οδό Σκενδεράνη 11, και την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη.Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421082870 και 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου