ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δημ. Μητσανάς εκθέτει στο Ντε Κίρικο

ο-δημ-μητσανάς-εκθέτει-στο-ντε-κίρικο-809342

Το Κοινόν των Μαγνήτων, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του μέλους του, ομότιμου καθηγητή καλών τεχνών στο πανεπιστήμιο Humboldt της Καλιφόρνιας, Δημήτρη Μητσανά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που παρουσιάζει έργα της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του ζωγράφου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, ώρα 20:30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.

Ο Δημήτρης Μητσανάς από το 1968 άρχισε να διδάσκει ιστορία τέχνης, ζωγραφική και σχέδιο στο Humboldt State University της Καλιφόρνια, όπου διετέλεσε κοσμήτωρ από το 1986-1990 και υπήρξε καθηγητής έως το 1999. Από το 1995 έως το 2013 οργάνωσε ετήσια προγράμματα φοιτητών πανεπιστημίων της Καλιφόρνια με έδρα την Αφησσο. Εχει παρουσιάσει έργα του σε εκθέσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη του έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Με τη Βολιώτισσα σύζυγό του Δέσποινα Πολυχρονοπούλου ζουν μεγάλο διάστημα του χρόνου σε Αφησσο και Βόλο.

Η έκθεση ακολουθεί τη μορφή εικαστικής εγκατάστασης με 8 πίνακες μεγάλων διαστάσεων και φυσικά αντικείμενα ενταγμένα στο σύνολο. Η παρουσία της βαλίτσας σε όλα τα έργα που αποδίδεται με περιγραφικό τρόπο στη σύνθεση, συμβολίζει τον ψυχισμό του ανθρώπου που φεύγει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Ο πρόεδρος του «Κοινού των Μαγνήτων» Αχιλλέας Παπαρσένος σημειώνει: «Τιμούμε έναν εκλεκτό καλλιτέχνη της διασποράς και διακεκριμένο μέλος του σωματείου μας. Ο κ. Μητσανάς κατάγεται από την Τρίπολη, αλλά έχει πολιτογραφηθεί Μάγνης χάρη στη Βολιώτισσα σύζυγο του. Θα ήθελα να καλωσορίσω στο φιλόξενο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, που φέρει το όνομα ενός διάσημου ζωγράφου με δεσμούς στο Βόλο και να του ευχηθώ μακροημέρευση και συνέχιση της δημιουργικής δουλειάς του».

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δήμου Βόλου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου